Van Quickenborne in de verdediging: «Kan plasbeweging of luchtgitaar zijn» (video)

«Het kan een plasbeweging zijn of luchtgitaar, maar het is in ieder geval niet in de buurt van een combi.» Dat zei vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) donderdag voor aanvang van de Kamercommissie waar hij tekst en uitleg zal geven bij het incident tijdens zijn verjaardagsfeest. Tijdens de zitting herhaalde hij diezelfde boodschap.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Van Quickenborne hield vol dat hij niet op de hoogte was van het gedrag van zijn drie gasten. «Ik heb die info pas gekregen op het moment dat het in het nieuws kwam», zei hij opnieuw.

De minister benadrukte dat we in een rechtstaat leven. «Het is dus niet aan mij om mijn onschuld te bewijzen», zei hij. «Het is erg dat ik privé-bewakingsbeelden moet tonen om mijn eigen onschuld aan te tonen.»

Verjaardagsfeest

Het was al uitgelekt dat tijdens het feest van Van Quickenborne, op 14 augustus bij hem thuis in Kortrijk, gasten tegen een politiecombi hadden geplast die voor de deur van de minister geparkeerd stond. Maandag meldde VRT NWS dat er verschillende malen tegen het voertuig was geplast en dat op beelden te zien was hoe ook de minister naar buiten kwam.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be