Boy George dreigt bankroet te gaan door aanklacht

In maart werd bekend dat de Karma Chameleon-zangerwerd veroordeeld tot het betalen van 2 miljoen euro aan Culture Club-oprichter Jon Moss na een uitspraak van het hooggerechtshof.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het juridische geschil over de winst van de groep en de waarde van Culture Club werd een week voor het proces opgelost. Het proces moest duidelijkheid scheppen rond de waarde van de naam Culture Club, de winst van de groep sinds Jon's vermeende uitstoting en het bedrag waarop hij recht zou hebben.

In een vonnis van de rechtbank staat dat de groep onmiddellijk de 2 miljoen euro moet betalen aan Jon.

Faillissement

Er wordt echter gezegd dat George, 61 - echte naam George O'Dowd - nog meer financiële problemen heeft. Volgens ‘The Sun’ heeft Jon bij het Londense hooggerechtshof een faillissement aangevraagd tegen George.

Als dit wordt goedgekeurd, zou dit betekenen dat de bezittingen van de frontman kunnen worden afgenomen en verkocht om de schulden te betalen - waardoor hij failliet kan gaan.

Weggestuurd

Voormalig drummer Jon klaagde de bandoorspronkelijk aan voor inkomstenderving nadat hij beweerde dat hij in september 2018 door de manager van Culture Club was 'weggestuurd' na 37 jaar 'dienst' aan hen.

De manager zou hem hebben verteld om 'een pauze te nemen' van het Europese deel van de band's 2018 wereldtournee ‘Life’, waardoor hij naar eigen zeggen ongeveer 200.000 euro winst misliep.