Eerste ‘Blind getrouwd’-koppel is bekend: «Zij draagt een rugzakje mee, hij straalt stabiliteit uit»

Maandag gaat het nieuwe seizoen van ‘Blind getrouwd’ van start. Het VTM-programma licht evenwel nu al een tipje van de sluier op. Zij maakten vandaag het eerste koppel bekend: de 32-jarige Jolien De Neve en 32-jarige Brecht Heldenbergh. Psycholoog Wim Slabbinck blikt in HLN terug op het matching-proces: «Het was onze taak om iemand te vinden die stabiliteit, zekerheid en betrouwbaarheid uitstraalt.»

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Het eerste koppel is een feit: Jolien en Brecht stapten begin juni in het huwelijksbootje zonder elkaar al ontmoet te hebben. De Gentse Jolien is ex-miss en werkt als stewardess. Brecht woont in Gooik, is turnleraar in een lagere school en werkt als vrijwilliger voor de brandweer. De afstand kan mogelijk nog een obstakel worden, maar verder zat de match meteen goed.

«Rugzakje»

Dat zag ook psycholoog Wim Slabbinck, die ook dit jaar van de partij is als expert. Hij zal samen met relatietherapeut Sarah Hertens en klinisch seksuoloog Filip Geelen de koppels bijstaan tijdens hun eerste weken. Slabbinck heeft opnieuw alles in de strijd gegooid om de juiste mensen bij elkaar te kunnen zetten. Jolien draagt namelijk een «rugzakje» mee volgens Slabbinck. Zo verloor ze haar vader toen ze acht was. Haar moeder verloor ze contact mee, nadat die op korte termijn haar ouders, zus en man verloor. «Jolien vertelde dat ze in het verleden steeds op mannen te vallen die ‘emotioneel onbeschikbaar' waren», vertelt Slabbinck. «Het was dus onze taak om iemand te vinden die stabiliteit, zekerheid en betrouwbaarheid uitstraalt. En die vonden we met Brecht. »

Slabbinck hoopte ook op een fysieke klik, «omdat dat meteen een openheid zou kunnen creëren. «Dat is, hoop ik, wel gelukt, de twee hebben een bijna vorstelijke uitstraling.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be