Ex-‘Temptation Island’-koppel na drugszaken nu ook verdacht van witwaspraktijken

Het Nederlands koppel Gianni v.d.B. (30) en Melissa (26), dat in 2020 meedeed aan ‘Temptation Island’, zit opnieuw in nauwe schoentjes. Er vond een huiszoeking plaats in hun woning en bedrijfspand in het Nederlands-Limburgse Weert omdat het koppel verdacht wordt van het witwassen van meer dan een half miljoen euro. Gianni’s naam duikt ook op in verschillende drugszaken.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Gianni en Melissa vielen in ‘Temptation Island’ op door een gsm mee te smokkelen op hun respectievelijke eilanden, waarmee ze met elkaar konden communiceren. Het koppel werd al snel uit het programma gezet, maar plukt nog steedsde vruchten van hun korte deelname door op hun populaire Instagram-pagina allerlei kledij en personal training aan te bieden. Hun zaakjes blijken echter niet helemaal koosjer, want de twee worden verdacht van het witwassen van ruim een half miljoen euro. Tijdens een huiszoeking zouden allerlei documenten in beslag genomen zijn. Het koppel zelf blijft voorlopig nog wel op vrije voeten.

Drugszaken

Gianni weet nochtans hoe een cel er vanbinnen uitziet, want hij moest al brommen voor zware drugsfeiten. Hij werd in 2021 veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het voorbereiden van de productie van hard- en softdrugs. Bovendien is hij een spilfiguur in het onderzoek naar het grootste crystal methlab ooit in Nederland, dat in 2021 ontdekt werd. Hij wordt ook gelinkt aan drugslab in Leopoldsburg.