Hanne van K3 openhartig: «Gert Verhulst was daar niet zo blij mee»

Met ‘Fata Morgana’ hoopt K3 om de felbegeerde Radio2 Zomerhit te winnen, zeker nadat ze vorig jaar net uit de boot vielen met ‘Mango Mango’. «Als we dit jaar genomineerd worden, zou dat heel leuk zijn», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Zeven jaar geleden won K3 de Radio2 Zomerhit met ‘Ushuaia’. Vorig jaar viel hun liedje ‘Mango Mango’ erg in de smaak, maar zelfs een nominatie kwam er verrassend genoeg niet van. «Daar is wat fuss rond ontstaan, al kwam dat niet van óns. Maar Gert Verhulst en onze entourage waren niet zo blij dat ‘Mango Mango’ niet genomineerd was. ‘Allez, hoe kan dat nu?’, vroeg Gert verbaasd. Zeker omdat onze clip ruim 2 miljoen views haalde, en mensen het een leuk nummer vonden», blikt Hanne erop terug in Dag Allemaal.

Geen druk

Dit jaar krijgen ze een nieuwe kans met hun nieuwe zomersingle ‘Fata Morgana’. «Als we dit jaar genomineerd worden, zou dat heel leuk zijn, maar dat is niet de insteek als wij een single uitbrengen. Het belangrijkste voor ons is dat iedereen enthousiast meedoet, en dat wij het zelf een leuk nummer vinden», vertelt Marthe.

Moeilijk te voorspellen

Volgens Hanne is het tegenwoordig moeilijk in te schatten of een zomerhit in aanmerking kan komen of niet. «Vroeger moest een zomerhit een Belle Perez-sfeertje uitstralen, maar vorig jaar had je bij de nominaties ook een aantal gewone nummers die veel op de radio te horen waren geweest. ‘Fata Morgana’ lijkt mij wel een liedje dat je vlot kan meezingen, en het is echt een schijf voor feestjes. Dus het kan wel, maar ik weet niet goed wat mensen tegenwoordig verwachten van een zomerhit», besluit ze.