Henk Rijckaert gaat in survivalmodus in nieuwe comedy special ‘Apocalyps’

Afgelopen voorjaar zette Henk Rijckaert nog menig huiskamer op zijn kop in het VTM-programma ‘Wie Zoekt Die Wint’. Binnenkort ruilt hij het tv-scherm weer om voor het podium, en is hij terug met een nieuwe comedy show. ‘Apocalyps’ gaat op 26 en 27 januari 2024 in première in De Herbakker in Eeklo. Voor het zover is, trekthij nog op tournee met ‘Rijck & Doncker’, een double bill tour samen met Jens Dendoncker.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Henk Rijckaert over ‘Apocalyps’: Een atoombom. Een overstroming. Een zombieplaag. Dat de wereld zal vergaan, dat weten we al zeker. Maar zijn we daar wel op voorbereid? Welke skills heb jij om het einde van de wereld te overleven? Kan jij met een tak en een touw een pijl en boog maken om zelf je eten te vangen of een beer te verjagen? Kan jij met een lege PMD-zak en een strijkplank een tent maken voor minstens 3 personen? Kan jij een ruimteschip bouwen met niets meer dan een wasmachine, een microgolfoven en die afgedankte laptop van het werk om een kolonie te starten op Mars? Zijn we klaar voor de apocalyps? Of gaan we gewoon allemaal samen lachend ten onder?

«Het is een uitdaging om humor te halen uit iets dat zo intimiderend is, maar wanneer het einde van de wereld komt, heb ik mijn mopjes alvast klaar», aldus Rijckaert.

‘Apocalyps’ gaat op 26 en 27 januari 2024 in première in De Herbakker in Eeklo. Nadien tourt Rijckaert verder door Vlaanderen, met o.a. passages in Gent, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Brugge en Kortrijk. Voor alle tourdata en tickets, surf naar www.henkrijckaert.be

Muntstuk

Maar eerst gaan Rijckaert en Jens Dendoncker samen de baan op. Het concept van ‘Rijck & Doncker’ is even simpel als geniaal.Aan het begin van de avond gooien de comedians een muntstuk op om te bepalen wie het voorprogramma speelt en wie de avond afsluit. Gegarandeerd wordt het een topavond met twee headliners van formaat. De meeste shows zijn reeds uitverkocht.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be