Joost Klein gaat voor Nederland naar Eurovisiesongfestival: «Droom die uitkomt»

Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zweden. Dat heeft de publieke omroep AVROTROS bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De 26-jarige Joost Klein, beter bekend als Joost, kreeg bekendheid met zijn nummers ‘Wachtmuziek’, ‘Ome Robert’, ‘Scandinavian Boy’ en ‘Friesenjung’. De zanger kon op sociale media op veel bijval voor zijn deelname rekenen.

Bij ons is de artiest onder meer bekend van zijn deelname aan het populaire programma ‘De slimste mens ter wereld’. Joost treedt ook regelmatig in België op en speelde onder meer al op Pukkelpop, de Lokerse Feesten en Rock Werchter.

Droom

Zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival noemt hij «een droom die uitkomt». «Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen om het beste resultaat te behalen.»

Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de Nederlandse selectiecommissie, denkt dat het nummer van Joost «de grootste hitpotentie» heeft. «Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.»