Kerry Washington uit ‘Scandal’ overwoog uit het leven te stappen door eetstoornis

Kerry Washington, die in de reeks ‘Scandal’ de rol van Olivia Pope vertolkte, heeft in een interview openhartig gesproken over haar suïcidale gedachten door haar eetstoornis. «Ik functioneerde doodnormaal, ik deed alsof alles perfect in orde was.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De problemen kwamen het felst tot uiting toen de actrice verder ging studeren. «Ik ging de hele nacht feesten: ik dronk, ik rookte, had seks… Maar toch daagde ik iedere dag weer op en behaalde ik goede cijfers», zegt ze in een teaser voor het interview van 20/20 dat zondag verschijnt. «Ik liet uitschijnen dat ik alles onder controle had.»

Hulp nodig

«Maar eigenlijk ging het niet goed met mij. Mijn probleem was eten. Ik had body dismophia, haatte mijn lichaam en dat lag buiten mijn controle. Ik voelde toen aan dat ik hulp nodig had, als ik dat niet zou zoeken zou ik in de problemen komen. Ik wist namelijk niet hoe ik hier mee moest leven», zegt Washington. «Ik voelde hoe ik hier niet wou zijn.»

Daarop vraagt de interviewer haar direct of ze er ooit aan gedacht heeft om uit het leven te stappen. «Ja, het destructieve gedrag zat hem in de kleine dingen.» Washington vond gelukkig de hulp die ze nodig had. «Mijn relatie met eten is veel gezonder. Ik heb geen suïcidale gedachten meer.»

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be