Loreen kondigt concert aan op Belgische bodem

Tien dagen na haar triomf op het 67ste Eurovisiesongfestival in Liverpool kondigt de tweevoudige winnares Loreen een concert aan op Belgische bodem. De Zweedse popzangeres van Marokkaans-Berberse afkomst met een klok van een stem kan je op dinsdag 14 november 2023 in Trix in Antwerpen aan het werk zien.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Loreen startte haar carrière in 2004 met een deelname aan Pop Idol, de Zweedse versie van Idool, waarin ze op de vierde plaats eindigde. In 2005 bracht ze met de band Rob’n’Raz de ietwat bescheiden succesvolle single “The Snake” uit. Zes jaar later in 2011 liet de zangeres opnieuw van zich horen met een deelname aan Melodifestivalen (de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival) met het nummer ‘My Heart Is Refusing Me’. Ook hier eindigde ze op de vierde plaats. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek, want een jaar later deed ze opnieuw mee met het nummer ‘Euphoria’. Ze won de preselectie overtuigend en won later in Bakoe de 57ste editie van het Eurovisiesongfestival. Het nummer werd wereldberoemd en de voorbode van haar eerste album ‘Heal’.

In de jaren erop volgden nog nieuwe singles en een nieuw album ‘Ride’ (2017). In 2021 gooide Loreen het over een andere boeg met de release van Zweedstalige nummers, om dan in 2023 opnieuw deel te nemen aan Melodifestivalen met de single ‘Tattoo’. Gesmaakt door pers en publiek mocht ze Zweden voor een tweede keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. En met succes! Elf jaar na haar eerste triomf won ze met overtuigende cijfers voor een tweede keer het Eurovisiesongfestival.

Tickets voor dit concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 26 mei om 10u via livenation.be en kosten €30.