Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarige, meldt het Nederlandse openbaar ministerie

De Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor een zedendelict met een minderjarige. Dat meldt het openbaar ministerie van Midden-Nederland. De zanger heeft «met teleurstelling kennisgenomen» van dat besluit, zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops.

door
Den Haag Den Haag 27/09 (ANP) = 27/09 (ANP) =
Leestijd 2 min.

Een 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte voor ontucht. Ze zegt dat ze als minderjarige werd betast door de nu 56-jarige zanger. Borsato wordt ervan verdacht het slachtoffer «onzedelijk te hebben betast», zegt het openbaar ministerie.

De verdediging kan eventueel aanvullend onderzoek vragen. Nog volgens advocaat Knoops bevat het dossier van de verdediging «maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen». Dat dossier is niet meegewogen in het besluit van het parket, zegt Knoops.

Een eerste zittingsdatum is nog niet vastgelegd. Dan zal het parket «in de openbaarheid tekst en uitleg» geven. Op dit moment geeft het parket geen verdere toelichting bij de feiten.

Aangifte voor smaad

Het parket in Noord-Holland voert ook nog onderzoek nadat Borsato zelf een aangifte had gedaan voor smaad en/of laster en het doen van valse aangifte, tegen de jonge vrouw en haar moeder. In die zaak is nog niet beslist of het tot vervolging komt.

De beslissing van het parket is volgens Borsato’s advocaat «onbegrijpelijk en onvolledig», verwijzend naar de smaad-zaak. Daarin kan, volgens Knoops, worden aangetoond dat Borsato zich niet aan ontucht schuldig heeft gemaakt.

Kort na de aangifte van de jonge vrouw kwam Borsato ook in opspraak vanwege gebeurtenissen bij de talentenjacht The Voice of Holland, waar de zanger kandidaten begeleidde. HIj zou er kandidaten en medewerkers betast hebben, maar die zaak werd bij gebrek aan bewijs geseponeerd. Andere bekende namen die destijds in opspraak kwamen, zoals Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen worden in dat verband wel vervolgd.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be