‘MasterChef’-deelnemer Lynn Van den Broeck over wedstrijd: «Er ligt precies altijd een drol op je bord»

Het gaat er hard aan toe in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. Deelneemster Lynn Van den Broeck, die ook in ‘Thuis’ meespeelt, getuigt over haar ervaringen: «De druk is behoorlijk zwaar».

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Lynn Van den Broeck sprong een gat in de lucht toen ze voor ‘MasterChef’ gevraagd werd. «Ik zei meteen ja toen ik gevraagd werd», zegt ze in TV Familie. Al kwam ze er snel achter dat ze toch nog wat zaken moest opfrissen. «Ik heb vooral mijn algemene technieken bijgeschaafd. Zo heb ik geoefend op snijtechnieken, zoals brunoise en julienne. Ik heb er echt in geïnvesteerd: ik heb me een keukenrobot aangeschaft om mousses en sauzen te leren maken.»

Stoïcijns proeven

En ondanks alle voorbereidingen bibbert de actrice elke keer opnieuw als ze voor de jury moet verschijnen. «Het is elke keer weer doodgaan als ik een gerecht naar de jurytafel breng. Het is alsof er een drol op je bord ligt. Je ziet de jury dan stoïcijns proeven, zonder iets te zeggen. Vreselijk is het!»

«De opnames van ‘MasterChef’ waren soms een emotionele rollercoaster», gaat Lynn verder. «Gaande van dolle pret en ernst tot traantjes. Dat komt ook door die flashbacks naar vroeger. Het gaat om gerechten met een verhaal. Ik weet nog goed dat mijn oma mij vertelde dat ze de kookpot met paardenbollen vroeger een hele dag op haar Leuvense stoof zette. En toen ik met dat gerecht won, was dat inderdaad echt wel heel emotioneel. Eten brengt gewoon ook vaak emotie met zich mee.»

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be