Meneer Spaghetti en Van Leemhuyzen spelen niet meer mee in Kerstshow Samson en Marie: «Voor mij is dit definitief»

Koen Crucke en Walter Baele maken dit jaar geen deel meer uit van de Kerstshow van Samson en Marie. Dat maakt Studio 100 bekend. Ze willen meer inzetten op nieuwe personages uit de reeks.

door
redactie online
Leestijd 2 min.

Met het schrappen van Albero Vermicelli/Meneer Spaghetti (Koen Crucke) en Eugène Van Leemhuyzen (Walter Baele) in de Kerstshow van Samson en Marie gaan enkele memorabele personages op de schop. Wel van dienst is Meneer de Burgemeester (Walter De Donder). Ook aanwezig: brandweerman Bill (Michiel de Meyer) en bakkerin Florentine (Martine de Jaeger). Die laatste twee zijn nieuwe personages uit de nieuwe reeks ‘Ijsjestijd’ van Samson en Marie.

«Definitieve einde»

Studio 100 meent dat Meneer Spaghetti en Van Leemhuyzen niet per se ook verdwijnen uit de reeks. «De focus ligt momenteel gewoon op die andere personages», melden ze aan VRT NWS. Maar bij Koen Crucke klinkt een ander geluid: «Ik heb de shows 33 jaar met veel plezier gedaan, elk jaar was ik erbij», reageert hij aan VRT NWS. «Ze hebben ons gezegd dat mocht de Kerstshow dit jaar geen succes zijn, we volgend jaar wél weer mogen meedoen. Als het nieuwe niet werkt, halen we het oude weer van stal? Zo niet hé. Voor mij is dit het definitieve einde.» Crucke zegt dat hij nog geen reden kreeg waarom hij niet meer mag meedoen. «Uiteraard moeten er nieuwe personages komen, we kunnen dit niet doen tot we 90 zijn. Ik had het zeker nog tien jaar willen doen.»

«Niet rouwig»

Walter Baele is milder. «Eigenlijk ben ik niet triest of rouwig dat het voor mij gedaan is. Ik zal er geen traan voor laten», zegt hij. «Al die shows en afleveringen sinds 1998, ik heb alles gegeven wat mogelijk was binnen het personage van Van Leemhuyzen. Toch ben ik een trouwe soldaat. Het is zoals een voetbalspeler in een club: als ze mij weer oproepen, dan sta ik paraat.»

De Donder, het enige klassieke personage dat nog overblijft, za de keuze van Studio 100 naar eigen zeggen aankomen. Bij de afscheidsshows met Gert voelden ze het einde naderen. «Maar blijkbaar kiest Studio 100 toch voor continuïteit door een van die oudere figuren aan boord te houden.»