Nieuwe datingshow ‘Twin Love’ laat identieke tweelingen met elkaar daten

Onder het motto ‘Twinning is winning’ dumpt ‘Twin Love’, de nieuwste datingshow op Amazon Prime, tweelingen in een ‘liefdesarena’. In die show worden tien identieke tweelingen van elkaar gescheiden en ondergebracht in twee verschillende huizen. Daar moeten we het antwoord krijgen op de prangende vraag: worden tweelingen verliefd op dezelfde tweelingbroers of –zussen?

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

‘Love is Blind’, ‘Too Hot to Handle’, ‘Love Island’: streamingdiensten doen hun uiterste best om het format van de datingshow opnieuw uit te vinden. Bewijs daarvan is ‘Twin Love’, een ‘sociaal dating experiment’ waarin identieke tweelingen de liefde zoeken bij andere identieke tweelingen. Waarom? Om te achterhalen of tweelingsbroers en –zussen op dezelfde ‘identieke partner’ kiezen, of net niet? De zoektocht wordt geleid door Brie en Nikki, zelf ook eeneiige tweelingen.

Van Nederlandse makelij

De maker van de serie is de Nederlander Remco Lentjes, die bij het Nederlandse productiehuis ITV werkt. Hij is naar eigen zeggen gefascineerd door tweelingen: «Het idee begon bij mijn fascinatie voor tweelingen, hun manier van gelijkenis in uiterlijk en gedrag en verbondenheid onderling is vaak totaal anders dan bij ‘gewone’ broers en zussen. Wat vervolgens uit statistisch onderzoek blijkt is dat ze veel later dan niet-tweelingen een relatie aangaan met een ander, en als die dan gevonden is dan is de instemming van de ander ook nog een belangrijke hobbel om te nemen.»

Benieuwd? Vanaf 17 oktober is het programma te bekijken op Prime Video.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be