Rapper A$AP Rocky moet terechtstaan omdat hij op voormalige vriend schoot

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky moet binnenkort terechtstaan omdat hij schoten loste op een van zijn voormalige vrienden. Dat heeft een rechter in Los Angeles beslist. Het duo richtte samen het hiphopcollectief op waaraan ze hun bijnaam te danken hebben.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 35-jarige rapper, die twee kinderen heeft met Rihanna, wordt beschuldigd van agressie met een semiautomatisch wapen. Zijn echte naam is Rakim Mayers. Hij pleit onschuldig in de zaak, die dateert uit november 2021.

Terell Ephron, een van de oprichters van het A$AP-collectief, beschuldigde de rapper ervan meerdere schoten op hem te hebben afgevuurd tijdens een nachtelijke ruzie in de straten van Hollywood, waarbij hij lichtgewond geraakte aan zijn hand.

De rapper trok een pistool en drukte het tegen zijn borst met de woorden «Ik ga je nu vermoorden». Daarna wandelde hij weg, getuigde Ephron. Woedend omdat hij bedreigd werd, volgde Ephron de rapper en schreeuwde naar hem. Die draaide zich daarop om en schoot hem neer, zei hij.

Bewakingscamera’s

De verdediging van A$AP Rocky verwerpt de beschuldigingen en houdt vol dat Ephron, die ook een burgerlijke procedure heeft aangespannen, het incident, dat deels gefilmd werd door bewakingscamera’s, heeft verzonnen in een poging geld te krijgen.

Na twee albums - ‘Long. Live. A$AP’ en ‘At. Long. Last. A$AP’ - die hem begin 2010 naar het sterrendom katapulteerden, heeft de rapper de afgelopen jaren weinig muziek geproduceerd.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be