Stromae annuleert de rest van zijn tournee

Stromae heeft zijn hele tournee geannuleerd. Dat maakt hij zelf bekend op sociale media. Dat betekent dat hij een streep trekt door zowel zijn concert op Rock Werchter als zijn concerten in Paleis 12. De Belgische zanger heeft «nood aan rust», schrijft hij.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Eerder annuleerde Stromae al alle concerten tot eind mei vanwege gezondheidsredenen. Nu schrapt hij ook alle andere concerten tijdens zijn tournee. Op Instagram legt hij uit waarom.

Hij noemt hij album ‘Multitude’ een van zijn grootste verwezenlijkingen en hij beschrijft hoe hij een overweldigend gevoel van geluk voelde toen hij voor het eerst weer op het podium stond. Maar «enkele maanden geleden ging mijn gezondheid de slechte kant op, waardoor ik enkele concerten moest annuleren in Frankrijk en vervolgens in Europa.»

«Ik hoopte dat ik snel zou genezen, omringd door mijn dokters, mijn familie, mijn vrienden en mijn team. Zo zou ik meteen mijn tournee kunnen hervatten en jullie snel opnieuw kunnen zien.»

Rust

«Helaas, moet ik vandaag aanvaarden dat ik mijn tijd moet nemen om te rusten en dat het langer duurt dan gedacht om te genezen. Met heel veel spijt breek ik nu mijn belofte en kondig ik vandaag het einde van mijn Multitude tournee aan.» Het is voor de zanger een moeilijke beslissing, «maar wel eentje die nodig is om te kunnen genezen.»

Hij biedt zijn verontschuldigingen aan bij iedereen die zijn concert nu moet missen. «Ik keek er net zo hard naar uit als jullie.» Tot slot bedankt hij iedereen voor alle steunbetuigingen.

De volgende concerten worden geannuleerd: Brussel, Rijsel, Parijs, Montpellier, Clermont, Nantes, Toulouse, Lyon, Strasbourg, Bordeaux, Amsterdam, Parijs, Brussel. De concerttickets worden terugbetaald.

Hij zal ook niet optreden op Rock Werchter en Down the Rabbit Hole. De festivals zullen meer details delen via hun sociale media en website.