Sven Pichal vrijgelaten onder voorwaarden

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Sven Pichal donderdag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat werd vrijdag vernomen bij het Antwerpse parket-generaal. De ex-radiopresentator had in november de gevangenis al mogen verlaten en stond onder elektronisch toezicht.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De veertiger had beroep aangetekend tegen de verlenging van zijn aanhouding onder elektronisch toezicht door de raadkamer. De KI besloot donderdag om hem vrij te laten. Pichal moet wel veertien voorwaarden naleven, waaronder het opstarten van een behandeltraject met het oog op een residentiële opname voor zedendelicten en het zich houden aan een contactverbod met minderjarigen. Hij kreeg ook een horeca- en internetverbod opgelegd, mag geen alcohol of drugs gebruiken en moet een vaste woonst behouden.

Volgens het parket is het onderzoek intussen afgerond en heeft de onderzoeksrechter het dossier meegedeeld aan het parket voor het opstellen van de eindvordering.

Ontslag bij VRT

Pichal werd eind augustus aangehouden op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Hij nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT, waar hij onder meer ‘’De inspecteur’ presenteerde op Radio 2.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be