Volgens Gordon Ramsay mag je dit gerecht nooit bestellen op restaurant

Naast een vaste waarde in internetmemes, is Gordon Ramsay nog steeds een toonaangevende stem in de culinaire wereld. Dus wanneer hij restaurantadvies geeft, houd je je oren maar beter gespitst. Zo onthulde hij recent in een interview met Town & Country welk gerecht je nooit mag bestellen op restaurant. Het is nochtans een klassieker.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Vind van Ramsay wat je wil, hij blijft een autoriteit op vlak van restaurants en voeding. Zo hij heeft tientallen restaurants verspreid over de hele wereld én zeven Michelin-sterren. In een interview was hij recent zo gul om een deel van zijn kennis te delen met de wereld. Hij beantwoordde onder meer de vraag: ‘Welk gerecht bestel je beter niet op restaurant?’.

Dagsoep of maandsoep?

Zijn antwoord? De dagsoep. Daar heeft hij een goede reden voor: «Vraag wat de soep du jour van gisteren was voordat je het speciale gerecht van vandaag bestelt. Het kan zijn dat het de soep van de maand is.»

Om te achterhalen welk gerecht wel de moeite waard is, raadpleeg je best de serveesters en obers. «Het hangt echt af van het restaurant, maar bedienend personeel proeft meestal de meeste gerechten op het menu en kan je inzicht geven in wat de chef heeft toegevoegd of waar de klant van houdt», zei hij. «Tijdens mijn reizen heb ik veel geweldige aanbevelingen van serveersters gekregen.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be