Wonderbaarlijk maar waar: Beyoncé is (een beetje) Belgisch

Op 14 mei treedt Beyoncé op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Wat als ze van de gelegenheid gebruik maakt om haar verre neven en nichten te bezoeken?

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

De RTBF opende zijn nieuws van 13 uur vrijdag met een zeer ongewoon bericht. Volgens La Une heeft Beyoncé Belgische voorouders en de journalisten van de zender gingen haar verre neef ontmoeten.

Beyoncé's Belgische voorouder

Het is in de streek van Chimay, in Henegouwen, dat een spoor van Beyoncé's verre familie te vinden is. «Albert de Cuir is de zevende generatie voorvader van Beyoncé. Hij is een Henegouwer die in de jaren 1700 met een hele groep mensen uit de omgeving naar Louisiana emigreerde. Hij verliet Henegouwen om in Point-Coupée in Louisiana een kolonie te stichten. Hij heeft duizenden afstammelingen, maar onder zijn afstammelingen bevindt zich de beroemde zangeres», vertelde Marie Cappart, historica bij de genealogiewebsite MyHeritage.com, aan de zender.

Beyoncés neef heeft een boodschap voor haar

In het kader van deze reportage ontmoette de RTBF Willy Decuir en vertelde de 73-jarige, die 15 jaar lang burgemeester van Froidchapelle was, dat Beyoncé zijn verre nicht was. «Het is echt komisch. Hoe kun je je een kwart seconde voorstellen, als je hier in de provincie Henegouwen woont, dat je een nicht van de achtste generatie hebt, zoiets, die in Amerika zo'n carrière heeft,» reageerde hij.

En Willy Decuir liet de gelegenheid niet voorbijgaan om zijn beroemde nicht een boodschap te sturen: «Als ze ons een paar plaatsen kan geven voor haar concert, zijn de kinderen er klaar voor», zei hij, met zijn gezicht naar de camera.