IKEA heeft een hotel en ook jij kan er een kamer boeken

Een bezoekje aan de IKEA. Voor de één is het een nachtmerrie waar ze het liefst zo snel mogelijk aan ontsnappen, voor de ander een waar uitstapje. Rondstruinen tussen de honderd-en-één kant-en-klare interieurs voelt vaak een beetje als een bezoek aan een filmset. Voeg daar een portie Zweedse balletjes aan toe en je hebt een succesformule te pakken. Zou je graag nog wat langer blijven? Dan is het IKEA Hotell wellicht wat voor jou.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Nog nooit van een IKEA hotel gehoord? Dat hoeft niet te verbazen, want wereldwijd bestaat er slechts één van en dat bevindt zich bovendien op een niet zo voor de hand liggende locatie. Het IKEA Hotell ligt namelijk in het Zweedse Älmhult, waar IKEA oprichter Ingvar Kamprad opgroeide.

Balletjes en kapstokken

Het hotel zelf is alles wat je ervan verwacht. De inrichting kleurt bovenal wit, de houten accenten mogen natuurlijk niet ontbreken en het hele interieur bulkt van de IKEA accessoires. Van stoelen tot kapstokken en alles daartussenin: je waant je zo in een catalogus. Met prijzen die starten vanaf ongeveer 84 euro is het hotel, zeker naar Zweedse standaarden, bovendien lekker betaalbaar. Dankzij de keuken die gratis tot je beschikking staat én het gratis washok is het bovendien de ideale plaats om ook als backpacker of digital nomad even te vertoeven. En de balletjes? Die staan, uiteraard, op het menu in het restaurant van het hotel.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be