Italië legt beslag op 790 miljoen euro van Airbnb in onderzoek naar belastingontduiking

De Italiaanse autoriteiten hebben de inbeslagname geëist van meer dan 779 miljoen euro van het verhuurplatform Airbnb in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking. Dat meldt de financiële politie maandag.

door
Belga, redactie online
Leestijd 1 min.

Het parket van Milaan beschuldigt Airbnb ervan geen belasting te hebben geïnd op huurinkomsten die verhuurders ontvingen tussen 2017 en 2021. Dat geld moet nu worden overgemaakt aan de Italiaanse fiscus, aldus de politie. De Italiaanse wetgeving verplicht het Amerikaanse platform om een belasting van 21 procent te innen op verhuren voor korte termijn.

Rome gaat strijd aan met Airbnb

De Italiaanse regering liet eind oktober weten de strijd te willen aanknopen tegen de verhuur van eigendommen voor een korte periode en waarop geen belastingen worden betaald. Ook kondigde Rome aan de taks te verhogen voor eigenaars die meer dan één appartement verhuren op platformen als Airbnb.

Airbnb zegt in een verklaring verrast te zijn over de inbeslagname. Het bedrijf stelt dat het sinds juni 2023 actief in gesprek is met de Italiaanse belastingdienst om deze zaak op te lossen. «We zijn ervan overtuigd dat we volledig in overeenstemming me de wet hebben gehandeld en zijn van plan om onze rechten met betrekking tot deze kwestie uit te oefenen», aldus het verhuurbedrijf in een reactie aan persagentschap AFP.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be