Zo overleef jij die katerige ochtend na een feestje

Gisterenavond net iets te diep in het glaasje gekeken en je tot laat staan uitsloven op de dansvloer? Dan geraak je nu waarschijnlijk moeilijk uit je nest. Maar niet getreurd: met deze tips is je kater in no time verdwenen!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Uitslapen

Het ideale scenario: de dag na het drinken gebruiken als rustdagje. Door lekker uit te slapen heeft je lichaam de kans om te herstellen. Pik alle mogelijke uurtjes slaap mee, zelfs al heb je gisteren aan de lampen gehangen tot 8 uur ’s ochtends. Duik de dag na het feestje ook op tijd je bed in.

Water

Je hebt gisteren vast geen dorst geleden, maar dat is ook vandaag niet de bedoeling. Je nadorst heeft een reden. Drink daarom veel water, want daar schreeuwt je lichaam om na een avondje uit. Water spoelt de afvalstoffen uit je lichaam en werkt uitstekend tegen hoofdpijn. Acht tot tien glazen water per dag is aanbevolen. Probeer in de ochtend ook niet meteen naar een kopje koffie te grijpen. Cafeïne kan je verder dehydrateren. En even voor de zekerheid: drink al zéker geen alcohol.

Kater killers

Bijna iedereen heeft wel eens last van een kater. Er bestaat daarom iets heel handig genaamd ‘kater killers’. Deze bruistabletten bevatten gezonde stofjes en vitamine C. De ideale oppepper na een avondje uit, die ook je hoofdpijn zal verlichten. Eens proberen? Ga dan langs bij een lokale apotheek. Daarna doe je twee tabletjes in je glas water et voilà!

Bewegen

Ben je een sportieveling? Maak er op dagen zoals deze dan gebruik van. Bewegen is een van de beste tips tegen een kater. En dan bedoelen we niet dat je zwaar moet gaan trainen. Een beetje joggen, een simpele krachttraining of een paar fysieke oefeningen kunnen je lichaam al een handje helpen bij het afbreken van alcohol.

Buitenlucht

Buiten een frisse neus halen (al is het maar even) kan wonderen doen. Een korte wandeling kan je lichaam zuiveren. Ga naar de stad, het bos of stap een rondje om je huis. Frisse lucht kan die katersymptomen helpen te bestrijden. Van hele dag bankhangen heeft niemand zich ooit echt beter gevoeld.