73% van de vrouwen die vreemdgaan doen dat omdat hun partner niet voldoende betrokken is in huishouden

Het huishouden is een onderwerp waar veel koppels weleens over durven debatteren, om het op een beschaafde manier te zeggen. Niemand doet graag de afwas of haalt plezier uit stofzuigen (op enkele uitzonderingen na dan), maar toch zijn het vooral vrouwen die die taken op zich nemen. Waarom? Helaas bestaat er niet bepaald een geldig excuus voor en moeten we het daarom op puur machogedrag steken. Maar dat machogedrag kan grote gevolgen hebben...

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Dacht je dat je onwil om de afwas te doen of je sokken op te ruimen hoofdzakelijk onschuldig was? Dat het af en toe misschien leidde tot een discussie, maar dat er verder geen gevolgen aan verbonden waren? Tijd om van mening te veranderen, want een studie van datingapp Gleeden wijst uit dat zowat driekwart van de vrouwen die vreemdgaan dat doen omdat hun partner onvoldoende betrokken is in het huishouden.

Discussies en gebrek aan waardering

Van de 10.000 ondervraagde vrouwen ergerde maar liefst 86% zich aan het gebrek aan input in het huishouden van hun partner en 84% gaf aan dat er daardoor weleens een discussie was ontstaan. Meer nog, bij 73% van de vrouwen die vreemdgingen was het feit dat hun partner onvoldoende deed in het huishouden één van de redenen om een buitenechtelijke relatie te starten. Een gelijkwaardige verdeling van die taken zou namelijk zorgen voor een betere verstandhouding én een standvastiger koppel, een ongelijke verdeling zorgt daarentegen voor spanning en een gebrek aan waardering. Misschien toch maar tijd om de stofzuiger eens vaker erbij te pakken?