Is het gezond om uren na elkaar seks te hebben?

Opvallend nieuws uit Italië: Een man moest er zijn penis laten ampturen nadat hij 24 uur lang seks had gehad. En ook bij de Kardashians gaat het er vaak vurig aan toe. Zo onthulde Kourtney dat zij en hubby Travis Barker soms wel urenlang met elkaar liggen te vrijen. Maar hoe gezond is dat nu?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De gemiddelde sekspartij duurt 13 minuten, maar sommige mensen krijgen er maar geen genoeg van. Metro UK schakelde dokter Charlotte Cremers in om een antwoord te krijgen op de vraag: is urenlang seks hebben gezond voor je?

«Urenlang vrijen kan een geweldige ervaring zijn», steekt Cremers van wal. «Maar het is belangrijk om te begrijpen wat voor effect het kan hebben op je lichaam en je welzijn.»

Blessures

Blijkbaar kunnen er wat issues opduiken als je urenlang ligt te rollebollen. «Vermoeidheid is zeker een bezorgdheid. Het kan leiden tot duizeligheid of je kan er zelfs door flauwvallen. Daarnaast kunnen er scheurtjes ontstaan als je niet voldoende glijmiddel gebruikt wat ook weer de kans op urineweginfecties, schimmelinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen vergroot. Daarnaast kan er sprake zijn van irritatie en pijn»

«We raden aan om niet langer dan 30 minuten met elkaar te vrijen om het risico op blessures te vermijden», gaat Cremers verder. «Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn, en neem dus op tijd een pauze.»