Is het oké om voor Vaderdag een seksspeeltje te kopen?

Gwyneth Paltrow heeft opnieuw voor commotie gezorgd. Op haar website Goop geeft ze de tip om voor Vaderdag een seksspeeltje cadeau te doen. Velen huiveren bij dat idee, maar is dat wel terecht?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In een lijst vol nuttige tips staat ook een hands-free prostaatstimulator voor 176 pond. We zijn allemaal voor seksuele vrijheid, maar om zoiets aan je vader cadeau te geven… Metro UK ging ten rade bij experts.

Onze Britse collega’s klopten eerst aan bij het College of Sexual and Relationshop Therapists en kregen daar het simpele antwoord: «Ik ben er zeker van dat ze er hier allemaal van overtuigd zijn dat dit ongepast is en grenzen overschrijdt. Meer valt er niet over te zeggen.»

Maar bij Lovehoney, een bedrijf gespecialiseerd in seksspeeltjes klinkt een heel ander geluid. «We zijn blij om te zien dat een seksspeeltje de lijst voor vaderdagcadeautjes heeft gehaald op Goop», zegt seksuologe Elisabeth Neumann. «Voor Moederdag werden al vaker seksspeeltjes cadeau gedaan, maar voor vaders blijft het idee toch nog een beetje taboe.»

Wie het taboe wil doorbreken, weet dus wat te doen.