Zoveel kost het om de liefde te vinden (en het is niet goedkoop)

Een geschikte partner vinden (als je daar al naar op zoek bent) is een zaak van lange adem. Tenzij je heel veel geluk hebt of in een sprookje leeft, kom je de ware niet van de ene dag op de andere tegen. Vaak heb je tientallen dates nodig om een eventuele geschikte kandidaat te vinden. Tijdrovend, maar ook een dure bedoening, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Volgens een enquête van Novuna Personal Finance zou de gemiddelde single maar liefst vijftien dates nodig hebben om de ware te vinden. Ze berekenden ook hoeveel dat dan kost: 1.652 pond, oftewel 1.872 euro. Niet niks.

Op zoek naar alternatieven

Hoe ze aan dat bedrag komen? Wel, uit de bevraging blijkt dat de gemiddelde man 77 euro uitgeeft tijdens een date, terwijl de gemiddelde vrouw 68 euro neertelt. En dan hebben we het enkel over het moment van de date zelf, want ook voorafgaand worden er heel wat kosten gedaan. 41% van de vrouwen geeft bijvoorbeeld toe nieuwe kleding of accessoires te kopen aan de vooravond van een date, terwijl 37% van de mannen (en 25% van de vrouwen) een bezoekje brengt aan de kapper om er extra goed uit te zien. Al bij al goed voor gemiddeld 45 euro extra per date.

Nochtans geen vanzelfsprekendheid in tijden waarin heel wat mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook dat blijkt uit de enquête, want 30% van de ondervraagden zou facturen uitstellen om toch een normaal datingleven te kunnen leiden. Niet moeilijk dus dat 61% van de bevraagden ook moeite doet om de prijs van hun afspraakjes te drukken, bijvoorbeeld door een wandeldate te houden of door af te spreken voor een lunch in plaats van een diner.

In bed

meer In bed

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight