Australische politie schort zoektocht naar vermiste Belgische toeriste op

De Australische politie heeft maandag een punt gezet achter de zoekoperatie naar de Belgische toeriste Céline Cremer. Dat meldt ze in een persbericht. De jonge vrouw verdween drie weken geleden op het eiland Tasmanië.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cremer was voor het laatst gezien op 17 juni in het plaatsje Waratah, op een tiental kilometer van de wandeling naar de Philosopher Falls. Haar auto staat sinds zeker 20 juni op de parking aan de start van de wandeling.

Onervaren wandelaarster

Vorige week voerde de politie een nieuwe zoekactie uit, maar die leverde geen resultaat op. Vooraf was al aangegeven dat de operatie teruggeschroefd zou worden als die actie niets zou opleveren. «Er zijn uitgebreide zoekpogingen ondernomen op moeilijk terrein en in verraderlijke weersomstandigheden, maar helaas is Céline niet gevonden», zegt bevelhebber Sutart Wilkinson in het persbericht.

Medisch advies wees uit dat vanwege het slechte weer en de koude temperaturen de vrouw «de omstandigheden waaraan ze werd blootgesteld sinds ze als vermist werd opgegeven, niet had kunnen overleven», aldus de agent.

Alles wijst er volgens de speurders op dat de vrouw alleen reisde. De Belgische was een onervaren wandelaarster en uitgerust voor een lichte dagtocht.

De Australische politie zegt dat ze in constant contact stonden met de familie. «Het is logisch dat ze er kapot van zijn», zegt Wilkinson. De politie blijft eventuele informatie over Cremers verdwijning verder opvolgen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be