Benzine vanaf morgen fors goedkoper

De prijs van benzine en diesel gaat morgen/woensdag omlaag. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Vooral de benzineprijs daalt aanzienlijk.

door
Redactie Online / Belga
Leestijd 1 min.

Voor benzine 95 (E10) gaat het om een fikse daling van de maximumprijs met 5,6 cent. De brandstof kost dan maximaal 1,834 euro per liter. Bij benzine 98 (E5) gaat er nog meer af: -6,3 cent tot 2,07 euro per liter. De dieselrijders moeten het stellen met een kleinere prijsdaling. De maximumprijs van diesel (B7) daalt 2,8 cent tot 2,021 euro per liter.

Daling na hoogste niveau

De prijsdaling volgt daags na een stijging van de prijs van diesel en benzine. Benzine noteerde eerder deze maand nog op het hoogste niveau sinds midden november 2022, maar intussen is dat gezakt. De dieselprijs noteert vandaag/dinsdag op het hoogste peil sinds november vorig jaar.

Ook stookolie goedkoper

Ook de stookolieprijs zakt wat. Bij een bestelling vanaf 2.000 liter komt de prijs van gasolie verwarming 50s op hoogstens 1,0976 euro per liter (-2,52 cent). De prijsdalingen zijn te danken aan de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en de biocomponenten in de brandstof op de internationale markten.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be