Benzine wordt vanaf morgen opnieuw aanzienlijk duurder

De prijs van benzine gaat morgen/donderdag de hoogte in, zo meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. Door de prijsstijging blijft de benzineprijs op de hoogste stand sinds de tweede helft van november. Stookolie zal voor het eerst sinds februari meer dan 1 euro kosten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Voor een liter benzine 95 (E10) gaat de maximumprijs aan de pomp met 1,9 cent hoger tot 1,867 euro. De maximumprijs van benzine 98 (E5) gaat 4,5 cent hoger tot 2,097 euro. Ook de prijs van benzine 98 blijft op het hoogste peil in meer dan acht maanden noteren, zo leert de website van Energia, de Belgische koepel waaronder de petroleumbedrijven vallen. De vorige prijsverhoging van benzine dateert van vorige woensdag.

Ook stookolie duurder

Voorts gaat de stookolieprijs opnieuw de hoogte in. Bij een bestelling vanaf 2.000 liter kost gasolie verwarming (50s) maximaal 1,0158 euro. De stijging met 3,6 cent brengt de maximumprijs voor het eerst sinds begin februari van dit jaar boven de kaap van 1 euro per liter.

De prijsstijgingen zijn het gevolg van de schommelingen van de prijs van olieproducten en de biocomponenten in brandstof op de internationale markten, aldus de FOD Economie. Brandstoffen worden de jongste tijd weer duurder als gevolg van de hogere olieprijzen op de internationale markten. De voorbije maand steeg de olieprijs met maar liefst 15 procent, na tekenen dat de markt krapper is geworden.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be