Conner Rousseau haalt uit naar internettrollen: «Vreemd genoeg geeft die dagelijkse online haat mij meer motivatie»

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau hekelt op Instagram ranzige opmerkingen die hij op dagelijkse basis moet slikken. «Haten die mensen mij? Of haten ze hun eigen situatie?», stelt hij zich de vraag.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Afgelopen weekend deelde Conner Rousseau een screenshot van een onbeschoft bericht van een hater. De 30-jarige politicus schrijft erbij dat hij dergelijke berichten op regelmatige basis over zich heen krijgt. Hij probeert het niet aan zijn hart te laten komen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. «Elke dag. Meerdere keren. Haat. Verwijten. Bedreigingen. Ik doe het meeste van mijn socials zelf. Dus ik lees het. ‘Part of the job’, ‘daar heb je zelf voor gekozen’. Misschien wel. Ik ben er bijna immuun voor geworden. Heel soms trek ik het mij nog aan. Meestal totaal niet. Of het gezond is, weet ik niet. Als het over mentaal welzijn gaat, zouden sommige partijen of journalisten beter zwijgen. Want ze dragen hier aan bij», klinkt het.

Frustratie en onrecht

«Maar vreemd genoeg geeft die dagelijkse online haat mij meer motivatie om iets te veranderen. Want haten die mensen mij? Of haten ze hun eigen situatie? Onrecht? Zijn ze gefrustreerd dat dit land te traag gaat? Dat er zoveel stil staat? Dat ze te weinig verdienen voor hun harde werk? Dat ze zich niet veilig voelen? Dat hun kind met een beperking op een wachtlijst staat? Dat ze steeds meer onder druk komen? En ben ik gewoon een bekend gezicht dat die frustratie (die algemeen zelfs terecht is) moet opvangen?», vraagt hij zich openlijk af.

Gemotiveerd

«Ik ben er rotsvast van overtuigd dat als de politiek meer zou bezig zijn met de echte problemen van de mensen (onderwijs, zorg, facturen, hogere lonen, veiligheid...) en echt vooruit zouden gaan: veel frustraties zouden weggaan. En we allemaal wat liever zouden zijn voor elkaar. Het is alleszins de manier waarop ik hiermee omga. En de motivatie om de stilstand te doorbreken. En met dit land echt Vooruit te gaan. Voor de gewone man in de straat. Fijne zondag!», besluit hij.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be