HLN en VTM Nieuws tekenen verzet aan tegen publicatieverbod Conner Rousseau

Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws tekenen samen officieel derdenverzet aan tegen het publicatieverbod dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank afdwong. Dat schrijft HLN.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op 29 september kwam het nieuws naarbuiten dat de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde in kort geding, na een eenzijdig verzoekschrift van Conner Rousseau, HLN en VTM NIEUWS een publicatieverbod had opgelegd om te berichten over de mogelijk racistische uitspraken die de Vooruit-voorzitter deed in Sint-Niklaas.

«HLN en VTM Nieuws houden zich aan het publicatieverbod, maar willen het nu zelf via de rechtbank laten opheffen», valt er te lezen op HLN. «We hebben alle vertrouwen in de goede afloop. We hebben er bewust voor gekozen om het bevelschrift van de rechtbank te respecteren, en op dit moment dus niet te publiceren. Maar we staan helemaal achter de inhoud van het artikel en reportage en we hopen die zo snel mogelijk te kunnen brengen. Maar wij gaan ons wel aan een rechterlijk bevel houden», zeggen hoofdredacteurs Dimitri Antonissen en Bert Heyrman.