De eerste sneeuw in Vlaanderen is op komst

Wat voorspelt het weerbericht voor de komende dagen? Er is een kans op winterse buien, en belangrijker: er zou ook sneeuw in Vlaanderen naar beneden dwarrelen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op meerdere plaatsen is het vrijdagavond opletten voor gladde wegen door de vorming van rijmplekken. Er wordt wijdverspreide vorst verwacht met minima van -8 graden in de Hoge Venen tot -2 graden aan zee. Er kan ook aanvriezende mist ontstaan.

Zaterdag start de dag op meerdere plaatsen opnieuw met aanvriezende mist. Nadien kunnen brede opklaringen volgen. In het westen blijft het wisselend bewolkt met enkele winterse buien vanaf de Noordzee. De maxima liggen tussen -5 en +4 graden. In de nacht van zaterdag op zondag kan er zich, plaatselijk en vooral in de Ardennen, opnieuw wat lage bewolking of aanvriezende mist vormen. Het kwik daalt in heel het land onder het vriespunt, tot zelfs -11 graden in de Ardense valleien.

Zondagochtend zijn er nog opklaringen mogelijk over de oostelijke landshelft, maar later bereikt een regen- en sneeuwzone ons land vanaf het westen en wordt het zwaarbewolkt. Er valt eerst sneeuw, ook in Vlaanderen. Later gaat dit over in regen. De temperaturen liggen dan rond het vriespunt.

Maandag verloopt bewolkt met regen in Laag- en Midden-België en winterse neerslag ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen -1 graad in de Oostkantons en +4 graden aan de kust.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be