Er komt een tweede staatsbon in december

Goed nieuws! In december zullen we opnieuw kunnen intekenen op de staatsbon, die veel meer rente oplevert dan het klassieke spaarboekje. Dat werd vanmiddag bevestigd aan VTM NIEUWS.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In augustus kregen alle Belgen de kans om in te tekenen op de staatsbon. Op een jaar tijd bedroeg het nettorendement daarvan 2,81 procent, een stuk meer dan wat je spaarcenten opleveren bij de bank. Voorwaarde was dat je minstens 100 euro per aankoop inlegde en dat dat binnen de termijn van een week gebeurde. De eerste staatsbon werd een gigantisch succes waarbij een recordbedrag van 21,9 miljard euro in de staatskas terechtkwam.

Bevestiging

Na het succes van de eerste staatsbon verklaarde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) dat er wellicht een tweede staatsbon zou komen. «Als er te weinig beweegt, dan komt er in december nieuwe staatsbon», klonk het destijds. Vandaag bevestigde hij aan VTM NIEUWS dat die er wel degelijk komt. Over het precieze rendement en de looptijd van de tweede staatsbon is er nog geen duidelijkheid. «Die communicatie zal volgende week gebeuren», aldus de minister.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be