Geen treinverkeer tussen Brugge en kust door storm Ciarán

Door de aangekondigde doortocht van storm Ciarán zullen er morgen/donderdag de hele dag geen treinen rijden tussen Brugge en de kust en dit in beide richtingen. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Daarnaast zal er voor het volledige spoorwegnet een snelheidsbeperking gelden tot 80 km/u, met uitzondering van de hogesnelheidslijnen waar de snelheid beperkt wordt tot 160 km/u.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Het KMI verwacht dat storm Ciarán in het westen van het land donderdag snelheden tot 110 km/u kan halen en heeft daarom ook code oranje afgekondigd voor de kust en West-Vlaanderen. Infrabel neemt nu «maatregelen om de veiligheid van het treinverkeer te waarborgen». Naast het schrappen van alle treinverkeer tussen de Brugge en de kust zullen er ook geen treinen rijden tussen Lichtervelde en De Panne en tussen Kortrijk en Poperinge.

Snelheidsbeperking

Uit voorzorg wordt er voor de rest van het spoorwegnet een snelheidsbeperking tot 80 km/u ingevoerd. Op de hogesnelheidslijnen geldt een beperking van 160 km/u. «De bedoeling is om vanaf donderdagavond 18.00 uur deze snelheidsbeperking op te heffen op voorwaarde dat de weersomstandigheden dit toelaten», luidt het.

Infrabel zegt dat het de situatie opvolgt en dat de maatregelen indien nodig nog bijgestuurd kunnen worden. Spoorwegmaatschappij NMBS zal later woensdag communiceren over maatregelen voor de reizigers.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be