Geradicaliseerde jongeren wilden Bart De Wever vermoorden

De geradicaliseerde jongeren die maandag in het kader van een terreuronderzoek opgepakt werden in Brussel, Antwerpen en Eupen wilden Bart De Wever (N-VA) vermoorden en politiekantoren aanvallen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De speurders hielden de jongeren al een tijdje in de gaten omdat ze in sneltempo geradicaliseerd zouden zijn. Ze maakten niet alleen plannen om politiekantoren aan te vallen, ze wilden ook N-VA-voorzitter Bart De Wever om het leven brengen, aldus de krant. Het hoofddoekenverbod in Antwerpen, waar het loketpersoneel geen zichtbare religieuze tekenen mag dragen, zou een van de motieven zijn geweest.

Geen commentaar

Bij het federaal parket bevestigt men dat de Antwerpse tak van de terroristische groep plannen maakte om N-VA-voorzitter Bart De Wever te liquideren. «De naam van De Wever is in het Antwerpse onderzoek inderdaad gevallen», zegt Eric Van der Sypt, de woordvoerder van het federaal parket. «Maar het is niet zo dat er al een dag en een uur was vastgelegd waarop de aanslag moest plaatsvinden. Zo concreet was het nu ook weer niet.»

De Wever zelf was niet bereikbaar voor een reactie. «Dit is een gerechtelijke zaak waarover wij geen enkele commentaar kwijt kunnen», zegt zijn woordvoerder.

België

meer België

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight