JOEPIE. Zonnig weer houdt aan

Het lijkt erop dat we dan toch écht kunnen beginnen genieten van de zon. Nog tot en maandag blijft het zeker nog zonning. Dat meldt het KMI.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het is woensdagnamiddag overal zonnig met hooguit enkele stapelwolken. De maxima schommelen tussen 16 graden aan zee en tot 25 graden in het centrum van het land en rond 20 graden op de Hoge Venen.

Donderdag is er meer bewolking in het noorden van het land. In het centrum en het zuiden van het land is het zonniger. De maxima schommelen tussen 15 graden aan de kust en 26 graden in Belgisch Lotharingen en rond 21 of 22 graden in het centrum.

Vrijdag start de dag met vrij veel (lage) bewolking. Geleidelijk aan komen er brede opklaringen vanuit het zuidoosten en wordt het meestal zonnig. De bewolking blijft het langst hangen in de kuststreek. De maxima schommelen tussen 13 graden aan de kust en tot 21 graden in Belgisch Lotharingen.

Zaterdag is het vrij zonnig met soms enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en tussen 22 en 24 graden elders.

Ook zondag blijft het zonnig met steeds een matige en aan zee soms een vrij krachtige noordoostenwind. De maxima schommelen tussen 15 graden aan zee en tussen 21 en 24 graden in het binnenland.

Ook maandag is het overwegend zonnig. Het is niet uitgesloten dat er aan de kust soms enkele wolkenvelden van over zee binnendrijven. De maxima schommelen tussen 15 graden aan de kust, 22 graden in het centrum en tot 26 graden in Belgisch Lotharingen.