Kleren Sanda Dia per ongeluk vernietigd

De kleren die Sanda Dia droeg tijdens de dramatisch afgelopen studentendoop, zijn per ongeluk en zonder goedkeuring van de familie vernietigd. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

«Anderhalve week geleden kregen we telefoon van Slachtofferhulp in Turnhout», vertelt Papis Dia. «Met de vraag of we drie tassen vol kleren van Sanda terugwilden? We zeiden uiteraard ja. Elk tastbaar iets aan mijn zoon, hoe pijnlijk ook, wil ik voor altijd in mijn bezit.»

Maar vrijdag kreeg de familie dan plots te horen dat de spullen per ongeluk vernietigd werden. Dat gebeurde al in 2020, nog voor het proces plaatsvond.

Pijnlijke vergissing

Binnen de Limburgse en Antwerpse magistratuur bevestigt men de pijnlijke vergissing. De fout is gebeurd op de griffie van Turnhout, waar het onderzoek destijds startte. De procureur, belast met de zaak, gaf mee aan de griffie dat het ’een tijdelijke beslissing’ was die uitgevoerd moest worden ná het proces. Alleen gebeurde dat dus meteen en vond niemand het nodig om de familie daarover in te lichten.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be