Man neergeschoten met 17 kogels in centrum Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is afgelopen nacht een man doodgeschoten met een oorlogswapen. De man zou geraakt zijn door 17 kogels. Dat melden Sudpresse en de kranten van Het Mediahuis, en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). De federale gerechtelijke politie van Brussel voert het onderzoek, aldus politiewoordvoerder Sarah Frederickx.

door
Belga, redactie online
Leestijd 1 min.

«Onze diensten zijn inderdaad vannacht rond 01.10 uur opgeroepen in de Wayezstraat te Anderlecht voor een schietpartij», klinkt het. «Het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De verdachten hebben de vlucht genomen en een gelijkaardig type voertuig werd verderop uitgebrand teruggevonden. Het gerechtelijk labo van de federale politie is ter plaatse gekomen en de FGP voert het onderzoek.»

19 kogelhulzen

Volgens Sudpresse en Het Mediahuis reed een wagen met vier personen aan boord het voertuig van het slachtoffer klem, waarna de inzittenden uitstapten en de wagen van het slachtoffer onder vuur namen met een oorlogswapen, mogelijk een kalasjnikov. De man zou geraakt zijn door zeventien kogels, terwijl er 19 hulzen ter plaatse werden gevonden.

Het voertuig van de daders, een Volkswagen Golf, werd later uitgebrand aangetroffen in Sint-Jans-Molenbeek, aldus nog de kranten.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be