Moeder van Conner Rousseau reageert op ontslag: «Het gaat niet goed met hem»

Het gaat niet goed met Conner Rousseau (Vooruit). Dat zei zijn moeder Christel Geerts in ‘De Zevende Dag’. Het jaar voorafgaand zijn ontslag vrijdagavond was zwaar: «Het verdriet dat ons gezin wordt aangedaan dat moet allemaal een plaats krijgen.»

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Vrijdagavond nam Conner Rousseau ontslag als voorzitter van Vooruit, na enkele turbulente weken. Dat komt binnen, zegt Geerts aan VRT: «Het gaat momenteel niet goed met hem. Hij is altijd heel hard blijven werken en hij is heel professioneel geweest tot en met de persconferentie, maar daarna komt natuurlijk alles naar boven», klinkt het. «Niet alleen die zatte nacht, maar een heel jaar, je geaardheid waar je nog alle dagen verwensingen over krijgt. En ook het verdriet dat ons gezin wordt aangedaan, dat moet allemaal een plaats krijgen.»

Beschuldigingen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ze benadrukt dat het een zwaar jaar was voor de 31-jarige politicus. Vooral de beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, die naar buiten kwamen vlak na zijn coming-out, hakten erin. «Het is eind vorig jaar begonnen met mensen uit onze privéomgeving die gebeld werden over allerlei verhalen. Dat geeft onrust. Dan kwamen er bedreigingen. Op de Nieuwjaarsreceptie kom je aan als mama, er staan agenten met honden, dan voel je je even niet goed. De vermeende klachten, inhoudelijk waren we er vrij gerust in, je weet: het zijn verhalen. Maar bij de derde klacht, je hoort dat op het nieuws en je weet zelf van niets. Dat blijft toch wel allemaal hangen.»

Tot slot wil Geerts, voormalig burgemeester van Sint-Niklaas en voorzitter van de socialistische mutualiteit Solidaris, de uitspraken van Rousseau niet goedpraten. «Tuurlijk ben ik boos geweest op hem. Je hebt twee soorten reacties, je hebt mensen die zeggen: iedereen is wel eens dronken en hij zegt wat velen denken. Dan zeg ik: nee, hij heeft 24 uur op 24 een voorbeeldfunctie.»

Al vond ze sommige reacties een brug te ver: «Aan de andere kant vergeleek de voorzitter van Groen, die terecht boos was, het met een kind doodrijden. Dat is bij ons ook binnengekomen. In onze familie hebben 5 jonge mensen het leven gelaten bij een verkeersongeluk.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be