Ruim kwart van Vlamingen zou Vlaanderen aanraden als vakantiebestemming

Ruim een kwart van de Vlamingen zou Vlaanderen actief aanraden als vakantiebestemming. Dat blijkt uit onderzoek van Toerisme Vlaanderen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toerisme Vlaanderen heeft in december 2022 1.500 Vlamingen bevraagd over hun houding ten aanzien van Vlaanderen als vakantiebestemming. Uit de bevraging blijkt onder meer dat 26 procent Vlaanderen actief zou aanraden als vakantiebestemming. Jongeren staan doorgaans iets negatiever tegenover Vlaanderen als vakantiebestemming dan ouderen.

Troeven

De ondervraagden zien de typisch Vlaamse producten, de historische steden, de gastronomie, het WOI-erfgoed en de biercultuur als de belangrijkste troeven om Vlaanderen in het buitenland aan de man of vrouw te brengen. Frieten en wafels zijn de producten die het meest aan Vlaanderen gelinkt worden, gevolgd door bier, chocolade, stoofvlees en witloof.

Volgens Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) gebeuren er tal van inspanningen om Vlaanderen in het buitenland te promoten, maar blijft het «allerbelangrijkste het feit dat de Vlamingen zich opstellen als enthousiaste ambassadeurs van de vakantiebestemming Vlaanderen, hun thuis.»