Schietpartij in Brussel: 4 gewonden, waaronder medewerkster Zweedse partij

Bij een schietpartij op de Gulden Vlieslaan in Brussel zijn woensdagavond vier gewonden gevallen, van wie er een in levensgevaar verkeert. Bij de gewonden is een Zweedse vrouw die aan de slag is als medewerkster van de Zweedse Gematigde Uniepartij (‘Moderaterna’). Zo bericht SVT, de Zweedse publieke omroep, op basis van informatie van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de politie en burgemeester Christos Doulkeridis van Elsene zijn er momenteel geen aanwijzingen dat het om terrorisme gaat. Dat wordt ook bevestigd door het Brusselse parket, dat een gerechtelijk onderzoek heeft geopend voor poging tot doodslag.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Rond woensdagavond 19.30 uur kregen de politiediensten van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene een oproep binnen voor een schietpartij aan de Guldenvlieslaan», zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde. «De politiediensten gingen onmiddellijk ter plaatste. Vier personen werden gewond waarvan een zich in levensgevaar bevindt. Een gerechtelijke perimeter werd ingesteld om alle sporen die nuttig zijn voor het onderzoek te bewaren.»

Zweedse vrouw buiten levensgevaar

Onder de gewonden bevindt zich een Zweedse vrouw die voor een politieke partij werkt. De dertiger zou momenteel buiten levensgevaar zijn, zo schrijft Tomas Tobé van de Gematigde Uniepartij op X. «Vreselijk. De persoon in kwestie wordt momenteel behandeld, de situatie wordt niet als kritiek beschouwd. Familieleden van de persoon zijn op de hoogte gebracht.» Het slachtoffer zou werken voor een Europarlementariër, maar het is niet duidelijk voor wie, zo schrijft Politico nog.

«Na kennisname van de feiten heeft de procureur des Konings een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag», gaat het parket verder. «Volgens de eerste vaststellingen gaat het hier om een afrekening en niet om een terreurdaad.»

Afrekening tussen drugsbendes?

Verschillende media melden dat het mogelijk gaat om een afrekening tussen drugsbendes. Gerechtelijke kringen bevestigen aan Belga dat met die piste rekening wordt gehouden. Vermoedelijk was de persoon die het zwaarst gewond is geraakt bij de schietpartij, het doelwit van de afrekening, maar daarover moet het onderzoek meer duidelijkheid brengen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be