Universiteit Gent raakt 50 examens kwijt: «Poetspersoneel was allicht te ijverig»

Een vijftigtal examens Sociale Marketing zijn vermist geraakt aan de universiteit van Gent. Dat meldt VRT NWS. De docent stelde de getroffen studenten op de hoogte: «Waarschijnlijk gingen ze mee met de papierophaling», klinkt het in een mail.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het is de nachtmerrie van iedere student: het examen waarvoor je dagenlang blokte, raakt verloren. Het overkwam een vijftigtal studenten Communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent. Hun docent liet deze week via mail weten dat hun examen ‘Sociale Marketing’ nergens meer te vinden is: «De kopijen zijn niet meer terug te vinden op mijn bureau. De examens waren verbeterd, maar de punten waren nog niet ingegeven», aldus de docent.

«De meest logische verklaring is dat ijverig poetspersoneel de examens heeft meegenomen, denkende dat ze mee mochten met de papierophaling», zegt Stephanie Lenoir van de Ugent aan VRT NWS.

Inhalen niet verplicht

Studenten mogen tot het einde van de week kiezen. Ofwel laten ze de punten voor het groepswerk gelden voor het volledige vak, ofwel kiezen ze ervoor om het examen opnieuw te maken. De punten van het groepswerk zijn daarbij «verworven», zegt de universiteit, studenten kunnen hun score niet zien dalen.

De prof heeft zich uitgebreid geëxcuseerd. De meeste studenten reageren begripvol, klinkt het nog aan de UGent.