Zo (slecht) ziet het weer eruit tijdens het tweede deel van de paasvakantie

Gisteren mochten we even proeven van een zonnige lentedag, maar jammer genoeg bleef het sprookje niet duren. De rest van de week wordt het een stuk minder aangenaam weer.

door
Redactie / Belga
Leestijd 2 min.

Maandagnamiddag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. Een regenzone bereikt rond de middag de kust en trekt langzaam verder naar het centrum van het land. In het oosten blijft het nog meestal droog. Zo meldt het KMI.

Vanavond trekt de regenzone verder richting het oosten van het land. In het westen wordt het opnieuw droog en verschijnen er opklaringen. De minima liggen tussen 3 graden op de Ardense hoogten en 8 graden aan zee. De wind is matig tot soms vrij krachtig met rukwinden tot 50 kilometer per uur in het binnenland.

Zwaarbewolkt

Dinsdag is het zwaarbewolkt in de Ardennen met in de ochtend kans op wat regen of enkele buien. Elders start de dag vrij zonnig maar geleidelijk verschijnen er toch ook wolkenvelden en wordt het gedeeltelijk bewolkt met een kleine kans op een bui. In de avond neemt de bewolking verder toe en wordt het overal zwaarbewolkt tot betrokken, gevolgd door regen vanaf de kust.

Woensdagochtend ligt een regenzone over het centrum en het oosten van het land. Rond de middag verschijnen er opklaringen maar ook buien, die vergezeld kunnen zijn van een donderslag of korrelhagel. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 12 graden in het centrum. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 kilometer per uur of zelfs meer tijdens de buien.

Rukwinden

Donderdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden en buien. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. De zuidwesten- tot westenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig of zeer krachtig aan zee met rukwinden tot 65 kilometer per uur of meer.

Vrijdag bereikt een nieuwe regenzone onze streken in de namiddag en avond vanuit Frankrijk. Ze wordt waarschijnlijk al voorafgegaan door wat lichte neerslag bij tussenpozen. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden.