Britse dokters: avocado is gevaarlijk

Zeggen dat de avocado populair is, is een joekel van een understatement. Maar toch is de smakelijke groene vrucht niet zonder gevaar, zo waarschuwt een Britse vereniging van chirurgen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De avocado wint steeds meer aan populariteit in de keukens van heel wat keukenprinsen en -prinsessen, zelfs in die mate dat de vereniging The British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons aan de alarmbel trekt. De chirurgen merken op dat er steeds meer mensen op de spoedhulp belanden omdat ze een avocado niet goed snijden en zichzelf verwonden.

Avocadohand

Veel amateurkoks verwachten niet dat het vruchtvlees zo zacht is of willen de pit er op een verkeerde manier uithalen. Het resultaat is een pijnlijke "avocadohand". In het Chelsea en Westminster-ziekenhuis in Londen krijgen de artsen wekelijks vier patiënten met zo'n verwonding over de vloer. Volgens het St. Thomas Hospital bezeren de meeste mensen zich op zondagmiddag, net als ze een avocadotoast willen klaarmaken voor een bruch.

De Britse chirurgen roepen avocadoliefhebbers dan ook op om voorzichtig te zijn als ze van de groene vrucht willen smullen. Tegelijkertijd vinden ze dat er waarschuwingsstickers op de lekkernij moeten.