Chelsea beboet Kepa met weeksalaris

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea heeft haar doelman Kepa Arrizabalaga een boete van 220.000 euro, zijn weeksalaris, opgelegd voor zijn gedrag tijdens de finale van de League Cup zondag tegen Manchester City. Kepa leek tijdens de verlengingen krampen te hebben en Chelsea-coach Maurizio Sarri wilde hem wisselen. De Spanjaard weigerde die wissel echter en bleef gewoon op het veld. Het bedrag van 220.000 euro wordt bevestigd door diverse Engelse media. Kepa moet het bedrag overmaken aan de Chelsea Foundation.

"Zelfs al ging het om een misverstand, na grondig te hebben nagedacht besef ik dat ik een grote fout heb gemaakt", reageerde Kepa, die vorige zomer voor tachtig miljoen euro de overstap maakte van Athletic Bilbao. "Ik zal leren uit deze situatie en wil eender welke sanctie aanvaarden. Ik heb mijn excuses betuigd aan de trainer, reservedoelman Willy Cabellero en mijn andere ploeggenoten. Nu wil ik ook mijn excuses aan onze fans aanbieden."

Ook Sarri veegde de spons over het incident. "Hij heeft zich geëxcuseerd bij zowel mij, de club als haar partners. Het is de club die hem de boete heeft opgelegd. Voor mij is de zaak hiermee afgesloten."

Chelsea verloor de finale van de League uiteindelijk na strafschoppen (3-4), nadat na 120 minuten niet gescoord werd. Morgen (om 21u00) komen de Blues al opnieuw in actie in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Tottenham. Hazard en co bevinden zich in een moeilijke situatie in de competitie, met een voorlopige zesde plaats na 26 speeldagen. Chelsea telt drie punten achterstand op Arsenal, dat als voorlopige nummer vier het laatste Champions League-ticket in handen heeft. De Blues hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld dan hun Londense rivaal.

Bron: Belga

 

Wereld​

meer Wereld​

Spotlight

meer Spotlight