GRUWELIJK. Tiener vermoordt vader en deelt het op sociale media in Frankrijk

In Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk, heeft een zeventienjarige tiener zijn vader doodgestoken en het voorval gedeeld op sociale media. De tiener werd maandagavond aangeklaagd en gevangengezet. Dat heeft een gerechtelijke bron gemeld.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

De tiener belde zaterdagavond de politie om te melden dat hij zijn vader met een mes had gedood in het huis van de familie in Ploeren, zei Francois Touron, de officier van justitie in Vannes, in een persbericht. Het lichaam van het slachtoffer had meerdere verwondingen.

Twee messen

«Uit het onderzoek is gebleken dat de tiener had gedronken tijdens een feestje voordat hij naar het ouderlijk huis was gegaan waar zijn vader al enkele weken alleen woonde», zei Touron. «Hij had twee messen uit de keuken genomen en zijn vader, die in zijn kamer lag te slapen, wakker gemaakt alvorens hem neer te steken.» De jongeman zond een video van de plaats delict uit op sociale media. Ongeveer veertig mensen zouden de video gezien hebben. Politieagenten werden opgeroepen om de video van de sociale media te verwijderen en er werd een cel voor psychologische ondersteuning opgericht voor wie de video gezien had.

Huiselijk geweld

De tiener verklaarde dat hij een einde wilde maken aan het gewelddadige gedrag van zijn vader, die een alcoholist was, en het leed dat dat gedrag zijn gezin berokkende. De officier van justitie verwees naar een strafrechtelijk onderzoek dat op 12 mei werd ingesteld naar aanleiding van een klacht van de echtgenote van het slachtoffer over huiselijk geweld. «Het onderzoek was aan de gang, de echtgenote en twee kinderen hadden de echtelijke woning al verlaten», zei de officier van justitie.

De verdachte wordt beschuldigd van doodslag en het verspreiden van de beelden. Hij is in voorlopige hechtenis genomen.