Impeachment Trump - Trump blijft "een bedreiging voor de democratie"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donald Trump blijft "een bedreiging voor de Amerikaanse democratie". Dat heeft de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, gezegd nadat de Amerikaanse Senaat Trump woensdag vrijpleitte van twee aanklachten. "De president en de Republikeinen in de Senaat hebben het niet respecteren van de wet gebagatelliseerd", stelt Pelosi in een een mededeling, waarin ze Trump en de leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, Mitch McConnell, schurken noemt. Trump blijft volgens haar "een bedreiging" omdat hij erop staat dat "hij boven de wet staat en dat hij een verkiezing kan vervalsen als hij dat wil".

Volgens de leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, heeft de vrijspraak van Trump geen enkele waarde omdat het proces niet eerlijk is verlopen. Dat zei hij op een persconferentie na de zitting in de Senaat.

McConnell stelt dan weer dat de Democraten "een kolossale fout begingen" door de impeachmentprocedure tegen de president op te starten. "Op dit moment zijn zij de verliezers," en zitten de Republikeinen negen maanden voor de presidentsverkiezingen in een bevoordeelde positie.

Bron: Belga