Puntenverlies in extra tijd voor Dortmund, Casteels (Wolfsburg) houdt netten proper

Op de 9e speeldag van de Duitse Bundesliga hebben Borussia Dortmund en Hertha Berlijn 2-2 gelijkgespeeld. Koen Casteels slaagde er met Wolfsburg in de netten proper te houden op bezoek bij het Düsseldorf van Benito Raman en Dodi Lukebakio (0-3). Na 18 minuten voetballen verschalkte Jadon Sancho de Berlijnse doelman en defensie met een sluw hakje. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd: Marco Reus, die de assist gaf, stond immers buitenspel. In de 27e minuut was het dan toch raak voor de beloftevolle Engelsman. Sancho was het eindpunt van een snelle omschakeling in de gekende Dortmund-stijl. Hertha kwam echter nog voor de pauze met het antwoord. Salomon Kalou (41.) kwam oog in oog met doelman Roma Burki te staan en werkte koelbloedig af.

In de tweede helft bracht Sancho (61.) de thuisploeg opnieuw op voorsprong door op de rebound de poging van Marco Reus over de doellijn te duwen. Salomon Kalou (90. +1) wist vanop de stip in extremis nog een puntje te redden voor Berlijn.

Benito Raman en Dodi Lukebakio mochten voor rode lantaarn Fortuna Düsseldorf in de basis beginnen toen ze zaterdag het Wolfsburg van Koen Casteels over de vloer kregen. De bezoekers mochten in de 41e minuut juichen na een strafschopdoelpunt van Wout Weghorst. De Nederlander lag ook aan de basis van het doelpunt van Josip Brekalo (73.). Daniel Ginczek zette in de 80e minuut nog de 0-3 op het bord. Axel Witsel speelde de ganse wedstrijd voor Dortmund.

Raman speelde de wedstrijd uit voor Düsseldorf, Lukebakio werd na 78 minuten naar de kant gehaald voor Takashi Usami. Bij Wolfsburg hield Casteels de netten voor de tweede keer dit seizoen proper. Ismail Azzaoui was er niet bij vanwege een knieblessure.

Dortmund staat nog steeds op kop in de Bundesliga, al ziet het zijn voorsprong op eerste achtervolger Bayern München (met 1-2 gewonnen van Mainz) slinken tot 2 punten. Het Mönchengladbach (17 punten) van Thorgan Hazard vervolledigt knap de top 3. Wolfsburg (9e met 12 punten) staat stevig in de middenmoot verankerd. Düsseldorf kent geen al te beste eerste seizoenshelft en bengelt met 5 punten helemaal onderaan het klassement.

Bron: Belga