Rome wil stilstaan bij Trevifontein verbieden

De burgemeester van Rome ergert zich groen en geel aan de massale drukte bij de Trevifontein. Daarom wil hij een looproute creëren, zodat toeristen niet meer kunnen treuzelen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Elk jaar krijgt de hoofdstad van Italië ruim 4 miljoen toeristen over de vloer. Het grote gros van die reizigers brengt ook een bezoek aan de Trevifontein, wat tijdens de drukke maanden voor fikse opstoppingen kan zorgen.

Daar wil Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, verandering in brengen. Als het van hem afhangt, kunnen toeristen de beroemde fontein van Bernini in de toekomst alleen nog maar aanschouwen via een begeleide wandeling. Ook zouden er voortaan minder karretjes en stalletjes staan die op het plein voedsel, frisdranken en souvenirs verkopen.

Concrete informatie over de plannen heeft Raggi nog niet bekendgemaakt. Wanneer de maatregelen ingevoerd worden, is nog niet zeker.

Muntjes

Het is een traditie dat bezoekers een muntje in de fontein gooien. Als je een muntje gooit, wil dat volgens het bijgeloof zeggen dat je ooit nog eens terugkeert naar Rome. Twee munten zouden een ontmoeting met zijn of haar grote liefde garanderen en drie munten zouden zelfs leiden tot een huwelijk.

Vorig jaar werd er zo'n 1,4 miljoen euro uit de fontein gevist. Dat geld werd overgemaakt aan Caritas.