Rusland lacht met Bidens stropdas: «Alsof hij in de kindercollectie thuishoort»

De Amerikaanse president Joe Biden maakte geen goede indruk met zijn lichtblauwe das tijdens de ontmoeting met Vladimir Poetin. Tatjana Nikolajeva, een experte in zakelijke etiquette, noemt de kleur «kinderachtig».

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ria Novosti, het Russische staatspersbureau, heeft kritiek geuit op de das die Amerikaans president Joe Biden droeg tijdens de ontmoeting met Russisch president Vladimir Poetin. Woensdag ontmoetten de twee leiders elkaar op een top in Genève. De spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland zijn het afgelopen jaar opgelopen.

Stropdas

Een Russisch experte op het gebied van zakelijke etiquette, Tatjana Nikolajeva, noemde Bidens das «iets wat thuishoort in de kindercollectie». Ze voegde eraan toe dat de kleur suggereert dat hij niet zelfzeker in zijn schoenen staat. Volgens de experte zou de lichte kleur ook kunnen wijzen op een verlangen om een partner voor zich te winnen. «Lichte kleuren zijn namelijk minder beangstigend», aldus Nikolajeva.

Poetins stropdas werd beter onthaald. «De rode tint toont doorzettingsvermogen en vastberadenheid», vertelt Nikolajeva. «Bordeauxrode dassen zijn in Rusland een traditionele keuze voor belangrijke vergaderingen.»