"Trump heft tarieven op Braziliaans staal en aluminium op"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag bevestigd dat zijn Amerikaanse collega Donald Trump de importheffingen op Braziliaans staal en aluminium heeft opgeheven. Dat gebeurde na een telefoongesprek tussen de twee staatsleiders. Volgens Bolsonaro heeft hij Trump kunnen overtuigen met zijn argumenten en heeft hij "besloten dat ons staal en aluminium niet te zwaar belast zouden worden", verklaarde de president in een video die gepost is op Facebook.

De Amerikaanse president liet op Twitter weten dat "de relatie tussen de Verenigde Staten en Brazilië nog nooit zo sterk was".

Toen de VS begin deze maand de importheffingen aankondigden, verweet Trump Brazilië zijn munteenheid te devalueren ten nadele van de Amerikaanse landbouwers. Bolsonaro ontkende dat de voorbije dagen met klem. "De Verenigde Staten zijn onze grote partner met wie we veel gemeen hebben", verklaarde hij.

Bron: Belga

 

Wereld​

meer Wereld​

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight